lidyalıların bastığı parayı bastı "who" buldu

hani lidyalılar parayı buldu ya günlük.. tamam şimdi lidyalılar parayı buldu, faturaları biz ödüyoruz iğrenç esprisini yapmayacağım.. ancak bir tespitte bulunacağım.. para ekonomik bir terim gibi durulabilirse de parayla en yakın teması olan ikinci zümre (zaman zaman birinciliği ele geçiriyor) finansçılar, iktisatçılar değil sağlıkçılardır diyebilirim.. tabi ki de aralarında gayet saf ve temiz duygularla faaliyet gösterenler vardır.. amma benim gözlemim genelde bu yöndedir.. 

belki işin doğası budur belki de insanların en zayıf olduğu sektör olduğu için (yani talep esnekliği olmadığı için) bu durum ortaya çıkmaktadır.. vaktiylen koskoca bir üniversitenin bahse konu sektör kökenli bir yöneticisinin kendi mutemet alındısı ve mutemeti olduğunu; dahası adamın onca idari iş altında sabahın köründe gelip ameliyat yaptığını öğrenince epeyce şaşırmış ve durumu yadırgamıştım.. 

neyse bu konuya nerden geldin diyecek olursan zihnimin nedense son dönemde artan pıhtı atma, beyin kanaması ve kalp krizi ile (biontech) covid aşısı arasında bir ilişki kurması nedeniyle diyebilirim.. biontechin başka ortakları da olmasına rağmen vitrine hep uğur şahinin çıkmasının garabetini bir yana bırakacak olursak, adı geçen aşıyı pazarlayanların hastalığın her yeni mutasyonundan hemen sonra “bizim aşı ona da iyi geliyor, buna da iyi geliyor” şeklinde esnaf mantığıyla yaklaşması beni epeyce kıllandırmıştı.. düşünsene ben işletme makalesi yazdım ve 6 ayımı aldı ama bu adamlar çıkıp bizimki şu mutasyonda da etkilidir diye şıppadanaktan, söyleyebiliyor.. bu durumu geçen arkadaşlarla konuşurken kendisini kovboy filmlerinde kasaba kasanba dolaşıp her hastalığa iyi gelen bir ilaç sattığını iddia eden karaktere benzettik.. evet yani benim bildiğim bilimsel araştırmalar uzun süreli çabaların sonucudur.. hele olay sağlıksa konuşurken iki defa düşünmek gerekir.. ancak işin içinde başta belirttiğim gibi paranın olması hızlandırıcı bir etki yapmış olabilir.. 

bence her akşam covid sayısı ile beraber covid aşısı kaynaklı olabilecek beyin kanaması, kalp krizi, pıhtı atması sayıları da verilmeli.. ve bunlar arasındaki ilişki ortaya konmalıdır.. açık söylemek gerekirse ve “oyun büyük yeğenim” kalıbını kullanacak olursak küresel ilaç şirketlerinin desteklediği, yedirdiği içirdiği dünya sağlık(sızlık) örgütünün (who) sağlık için değil finansörler için çalışması çok da enteresan bir bilgi olmayacaktır.. covid bir yana kansere çare bulamamalarının ya da bulamamış gibi yapmalarının da temelinde muhtemelen bu paragöz tutum yatıyor.. yoksa dünyanın her yerinde tolumun en çalışkan ve zeki insanlarının eğitildiği bir sektörün yüzlerce yıl var olan bir hastalığa çare bulamamış olması pek akla yatkın gelmiyor.. 

anlayacağın günlük para için canlar telef oluyor.. ayrılıklar yaşanıyor.. hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için yarın ölecekmiş gibi yine bu dünya için çalışıp çarklar dönüyor.. olansa garibana oluyor…



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

mesleğin adı

666 gölgesinde iç denetçi

#iyikiKIDDERvar