Hayat nedir

hayat ne garip bir şey değil mi günlük.. var olmak.. hissetmek.. sadece senin değil başkalarının  da var olması.. güzel bir hediye.. sırlar içinde sır.. aksi düşünülemez.. yani olmadığını düşleyemez kimse.. saçma olur epeyce.. peki ya gerçekten değeri biliniyor mu?.. o biraz muamma.. ne kadar çok hüzün var.. ne kadar çok keder.. bunlar örter mi günlük hayat algısını.. tutsak bırakır mı bunlar hayatı.. yoksa bunlarla birlikte mi bir anlamı var hayatın..

ölüm mü yoksa hepsini anlamlı kılan.. bazılarının anlamsız olduğunu düşündüğü ölüm.. gene dönecek olursa hayata.. çok ilginç bir sahne.. dev bir kadro.. çıkıp rol alıyorsun.. ve sonunda iniyorsun, seyirciyi selamlayarak.. tadı damağında mı kalıyor insanın acaba günlük.. yoksa daha yaşarken mi özlüyorsun  hayatı.. şiir gibi mi yaşamak istersin diye sormayacağım günlük.. bazen olur biliyor musun?. bugün dünü özlersin.. hatta bazen bir iki saat önceyi.. yarın hep meçhuldür çünkü.. beklentidir.. geçmiş, geçmiş gitmiş olsa da senindir oysa.. ancak geçmişe çok takılmak da mutsuz etmeye kafidir insanı.. mutlu insanın tarihi yoktur diye bir söz vardı sanırım..

duygular mı yoksa yaşam dediğin şey günlük.. değdiğin ve sana değen insanlara verdiğin yer mi.. benden bize geçmek mi.. sonra yeniden bizden bene.. veyselin dediği gibi hep bir yolculuk mu.. kapılardan geçmek mi.. açılan, açılacağına dair inancının tam olduğu kapılardan.. sorgusuz sualsiz girilen kapılardan.. ürperti mi yoksa hayat.. var olmanın haşmeti karşısında.. ben de varım sevici mi.. sahnede rol verilmesi mi.. seni sen olduğun için seven birilerinin olması mı.. ya da tam da bunun için nefret edenlerin olması mı senden.. bir yerlerde oturmak mı.. hiçbir şeyi ürkütmeden.. insanlar arasında bir insan olmak mı..

yoksa sorumluluk mu.. herkesten ve her şeyden.. sahi herkesten sorumlu muyuz günlük.. en azından hayatımıza bir şekilde giren herkesten ve her şeyden.. öylesine denk geldiğin her şeyden ve herkesten.. görmek mi.. duymak mı.. söz mü.. yazı mı.. sabah mı akşam mı.. ümit etmek mi.. beklemek mi.. tam bir inançla, geleceğine dair.. bekletmek mi.. aramak mı.. nereden neyi arayacağını öğrenme süreci mi.. sahi biterken ne aradığımızı öğreniyor olacak mıyız günlük.. tüm hikayeyi öğrenebilecek miyiz.. hayatın gerçek Sahibinden..

                 


Yorumlar

  1. İnşallah sahneden inerken hoş bir seda, güzel anılar bırakabiliriz sevdiklerimize .

    YanıtlaSil
  2. İnşallah Şenay Hanım.. duamız bu yönde...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

mesleğin adı

666 gölgesinde iç denetçi

#iyikiKIDDERvar