14 yabancı: 8'i sahada 3'ü evde 1 yemekte gerisi bilmem nerede...

duydun mu günlük.. federasyonun yeni kararı mucibince, süper lig takımları artık 14 yabancı oyuncuyla sözleşme yapabilecek.. bunlardan 8 adeti sahada –sergenin ifadesiyle- 2 tribünde, 2 si evde 1’i yemekte olacak..😀 bu sayılar 2020-21 sezonunu kapsıyor günlük.. 2021-22 ve 2022-23 daha farklı olacak.. 

nereden buluyorlar bu akılları, nasıl karar alıyorlar cidden çok merak ediyorum.. ayrıntıları okuyunca yok efendim bunlardan biri genç olacak artı alt yapıdan bir yerliyi de koyacan şu bu uzayıp gidiyor.. palyatif tedbirlerle çözüm arayışından başka bir şey değil.. çoğu şeyimiz gibi fitbolda böle.. nedensellik algısı yok.. ve kök nedene ulaşma çabası görülmüyor.. günü kurtarma yönünde beyhude hareketler.. 

o değil de bu kararla birlikte ne garip ki birden aklıma eski zamanlar (fanatik olduğum= fener yenildiğinde kafamı duvara vurarak ağladığım vakitler) geldi.. şimdi diyecen ki sen de hep eskilerdesin.. ee ne demişler günlük “mutlu insanın tarihi yoktur” benim var o vakit.. cümleyi sen tamamlarsın artıkın.. ne de olsa lafın tamamı aptala söylenir.. 

neyse sadece 3 yabancı hakkı vardı o zamanlar.. fener rekorlar kırarak şampiyon olduğu sene sadece bir yabancı vardı: kaleci şumaher.. beşiktaş takımı doksanlara ambargo koyduğunda uzun yıllar tek yabancı olurdu onbirde sanırım kaleci zalat.. (sonra ankaragücüne gittiydi de 8 gol yiyerek gassaraydan jübile neyin yapmıştı) arasıra gözüken, pey oynamayan walsh ve mc donald (hatta bunlara yaşlarından dolayı seba asker arkadaşlarını transfer etmiş diye takılırlardı)..😉 ve cimbom avrupada başarıdan başarıya koşarkene 2 dane-i yabancısı vardı ki onlar da yugoslav olduklarından yarı türk sayılacak oyunculardı.. netekim esame listesindeki adları bilem türk ismiydi: cevat pırekazi  ve zoran simoviç (bu zoran'ı hüsn-ü tahlil ilen zor an olarak kabul ediyorum😎).. sonra sonra gassarayın getirdiği çilekler..  yine fenere gelen yeteneksizler socinski, "wagen her hoosun dibi aynı" (bu wagenhouse ne adamdı ya.. her topu taca kornere, göklere gönderir de.. neden böle yapıyorsun a yeteneksizin almancası denildiğinde de “holger osieck (ali şenin tanımıyla alaman köylüsü) sağlam oyna dedi” şeklinde akıllara zarar tam da meşhur cult of snap’ın zumbayye aykovai nakaratı tadında cevap verirdi).. ve sonra  ismiyle müsemma maldonado.. demir hotiç.. yeteneksizlik abidesi okçu guiza.. ah ahh nereden nereye...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

mesleğin adı

666 gölgesinde iç denetçi

#iyikiKIDDERvar